Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Römer

Németország, Frankfurt, Látnivalók

Römer

Frankfurt, Németország, Látnivalók
  • Cím: Römerberg, 60311 Frankfurt am Main, Németország

Frankfurt leghíresebb látnivalója az Am Römerberg téren álló városháza, a Römer. A népszerű épület nevét egykori tulajdonosairól, a Római kereskedőcsaládról kapta.

A kilenc épületből álló komplexum központi épülete 1405-ben került a város tulajdonába, azóta városházaként működik. Később a többi házat is felvásárolták a városháza növelése céljából.

A Römer egységes neogótikus homlokztata 1896-1900 között készült el.  A Frauenrode- és Viole-házakat a későbbiekben lebontották, és helyettük új épületet építettek, amelyet az épületegyüttes többi részével egy fedett híd köt össze. Ezt Sóhajok hídjaként is emlegetik a helyiek, a frankfurtiak ez alatt haladtak át, amikor adózni mentek.

A Römer legjelentősebb látnivalója a 600 éve létező Römerhalle (Römer-csarnok), amelyben egykor az arany- és ezüst kereskedők vásárait tartották. Érdekes látnivaló a Kaisersaal (Császárcsarnok) is, amely a német-római császárok koronázási díszlakomáinak adott otthont. A tágas termet a német-római császárok XIX. században készült portréi díszítik.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Römer
Frankfurt, Németország
Copyright: one-thirteen   Forrás: flickr

Frankfurti Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!