Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Jazzkeller

Jazzkeller

Németország, Frankfurt

A frankfurti Jazzkeller a dzsesszrajongók egyik legkedveltebb szórakozóhelye.

Tovább olvasom

Saalhof

Saalhof

Németország, Frankfurt

Frankfurt egyik legrégebbi épülete a Majna-partján álló, XII. századi Saalhof.

Tovább olvasom

Goethe-ház

Goethe-ház

Németország, Frankfurt

A német irodalom szerelmesei Frankfurtban járva mindenképpen keressék fel a Goethe-házat.

Tovább olvasom

Modern Művészetek Múzeuma

Modern Művészetek Múzeuma

Németország, Frankfurt

Frankfurt egyik legérdekesebb látnivalója a Modern Művészetek Múzeumának gyűjteménye.

Tovább olvasom

Bankenviertel

Bankenviertel

Németország, Frankfurt

Frankfurt az egyetlen német város, ahol 150 méternél magasabb felhőkarcolók vannak. Ezeket a Bankenviertel városnegyedben találjuk.

Tovább olvasom

Milyen város Frankfurt?

Frankfurt, Németország ötödik legnagyobb városa, kulcsszerepet játszik a mai nemzetközi bankéletben. A város azonban történelmileg is jelentős, hiszen több német császárt is itt választottak és koronáztak meg.

A régészeti leletek tanúsága szerint az i.e. 1. században kelta és germán telepesek költöztek a Majna partjára, és a rómaiak ittlétének is vannak nyomai az 1. és 2. századból. 

A város neve - Frankfurt, azaz frank erőd - 500 körül jelent meg először, amikor a frankok dél felé szorították az alemannokat. Az első írásos emlék 794-ben emlékezett meg Franconofurdról, amikor Nagy Károly birodalmi gyűlést rendezett a településen.

A 12. században a Hohenstaufok várat emektek itt. Legnagyobb uralkodójuk, Rőtszakállú Frigyes lett az első német császár, akit Frankfurt hercegei és püspökei emeltek a trónra. Az elkövetkező 650 évben a városban választották meg a Német-római Birodalom császárait, majd 1562 után a Székesegyházban koronázták meg őket.

1810-ben Frankfurt lett a Napóleon által létrehozott Frankfurti Nagyhercegség székvárosa. A franciák védnöksége alatt pedig soha nem látott fejlődésnek indult a város. A zsidó hitközség egyenlő jogokat kapott, és ekkor emelkedtek a Rotschildok Európa vezető bankárcsaládjai közé.

Az 1815-ős bécsi kongresszus ismét szabad birodalmi várossá nyilvánította Frankfurtot, majd  1816 és 1866 között  a Német Szövetségnek nevezett laza államszövetség fővárosa lett. 1866-ban a várost Poroszországhoz csatolták, ami egyszer és mindenkorra véget vetett az önállóságnak.

Frankfurt az idők folyamán lüktető nagyvárossá fejlődött. A bankvilág új "székesegyházai", a bankoknak és pénzintézeteknek otthont adó felhőkarcolók drámai módon átformálták a város képét. De ha elég időt szánunk rá, felfedezhetjük a régi idők Frankfurtjának nyomait.

Frankfurt Galériák

Römer
Frankfurt, Németország Látnivalók
Maritim Hotel Frankfurt****
Frankfurt, Németország Szállás
Frankfurti virsli
Frankfurt, Németország Vendéglátás
Frankfurti vásárok
Frankfurt, Németország Vásárlás
Állatkert
Frankfurt, Németország Szabadidő
Jazzkeller
Frankfurt, Németország Szórakozás

Rodosz

Rodosz

Miskolc

Miskolc